" روستا " پشتوانه تولید ، حیات ، غذا و موجودیت کشور است و در برابر این حقیقت باید به این سوال جدی پاسخ داد که بر اساس چه استدلالی زندگی در روستا نباید به روانی و خوشی شهر باشد .
مقام معظم رهبری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
معلّی می گوید: در صبحگاه نوروز به حضور امام صادق علیه السلام رسیدم. حضرت از من پرسید: معلّی آیا از امروز چیزی می دانی؟ گفتم: خیر، لیکن ایرانیان امروز را بزرگ می دارند، به همدیگر تبریک می گویند. امام فرمود: گرامیداشت امروز به سبب وقایعی است که برای تو بازگو می کنم:
«نوروز»همان روزی است که خداوند از بندگان خود میثاق گرفت که بنده خدا باشند، برای او شریک قایل نشوند و غیر از خداوند کسی را عبادت نکنند؛ یعنی روز آزادی است.
«نوروز»همان روزی است که برای اولین مرتبه خورشید طلوع نمود؛ یعنی روز روشنایی و درخشش است.
«نوروز»روزی است که کشتی نوح بر «جودی» نشست؛ یعنی روز نجات از عذاب الهی است.
«نوروز»روزی است که حضرت ابراهیم علیه السلام بتها را شکست؛ یعنی روز مبارزه با شرک و بت پرستی است.
«نوروز»همان روزی است که جبرئیل امین بر پیامبر صلی الله علیه و آله هبوط نمود؛ یعنی روز دریافت پیام الهی است.
«نوروز»همان روزی است که رسول الله صلی الله علیه و آله حضرت علی علیه السلام را بر دوش گرفت و بتهای قریش را از بالای کعبه به زمین ریخت؛ یعنی روز پیراستن خانه های پاک از آلودگی هاست.
«نوروز» روزی است که پیامبر صلی الله علیه و آله حضرت علی علیه السلام را در محل «غدیر خم» به مردم به عنوان امیرمؤمنین معرفی کرد؛ یعنی روز پیمان با ولایت است.
«نوروز» همان روزی است که قائم آل محمد صلی الله علیه و آله ، حضرت مهدی علیه السلام ، ظهور پیدا می کند و بر دشمنان عدالت پیروز می گردد و حکومت عدل اسلامی تشکیل می دهد. (3)
قال الصادق(ع): ما من یوم نیروز الا و نحن نتوقع فیه الفرج لانه من ایامنا و ایام شیعتنا، حفظته العجم و ضیعتموه انتم (بحارالانوار جلد 59) امام صادق(ع) فرمودند: نوروز که می آید ما منتظر فرج آل محمد(ص) هستیم، زیرا نوروز از روزهای ما و روزهای شیعیان ما است. شما آن را از دست دادید و پارسیان آن را نگه داشتند.
ب- عید از منظر حضرت علی(ع)
عید از نظر علی(ع)این است که: هر روزی که در آن روز، معصیت خدا نشود و گناهی انجام نگیرد، آن روز را عید خوانده است.«کل یوم لا یعصی الله تعالی فیه فهو یوم عید» (5)
1- نظافت و خانه تکانی
2-غسل عید
3- نماز عید: شیخ طوسی (ره) فرموده است: نماز ظهر و عصر روز نوروز را که خواندی چهار رکعت نماز با دو سلام(دو رکعت دو رکعت) میخوانی رکعت اول پس از حمد ده بار سوره «قدر» رکعت دوم پس از حمد ده بارسوره «کافرون» رکعت سوم پس از حمد ده بار سوره «توحید» رکعت چهارم پس از حمد ده بار سوره «ناس» و «فلق» (معوذتین). و در پایان نماز سجده شکر بجاآور و در آن دعاکن تاخداوند گناهان 50 ساله ات را ببخشد.
4- نظافت و لباس تمیز
5- دید و باز دید
6- هدیه و عیدی
7- توجه به قرآن
8- دعا: محدث قمی رضوان الله علیه برای هنگام تحویل و لحظه حلولسال جدید این دعا را از برخی بزرگان نقل کرده است: «یا محول الحول والاحوال حول حالنا الی احسن الحال.» 9- روزه گرفتن
10- زیارت اهل قبور و ... (2)